Opleiding

De opleiding chiropractie is een vijfjarige universitaire studie. In Nederland kan deze studie helaas niet gevolgd worden. In Europa is dit wel mogelijk in Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje. Voor toelating is een VWO-diploma benodigd met het profiel Natuur en Gezondheid. 

De opleiding verschilt in de eerste twee niet zoveel van geneeskunde met met o.a. aandacht voor anatomie, neurologie, fysiologie, biochemie en biomechanica. Hierna ligt de nadruk meer op specifiek chiropractische vakken zoals röntgendiagnostiek en chiropractische behandeltechnieken. 

De opleiding verschilt niet veel van geneeskunde, alleen is er meer focus op anatomie, orthopedie, neurologie en radiologie. Dit maakt de chiropractor bekwaam om zelfstandig een diagnose te kunnen stellen. Afhankelijk van de Universiteit, resulteert de studie in een Master of Chiropractie (MC) graad, of een Doctor of Chiropractic (DC). Na afstuderen moet een chiropractor nog een jaar co-schappen volgen in het land waar hij gaat werken.

Registratie

NCA

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA). Dit is de beroepsorganisatie van chiropractoren in Nederland. Deze organisatie streeft al meer dan 30 jaar naar erkenning van chiropractie in Nederland en maakt zich sterk voor de kwaliteit van de aangesloten chiropractoren. 

SCN

Wij zijn ook aangesloten bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN). Deze stichting bevordert en bewaakt de kwaliteit van de in Nederland verleende chiropractische zorg. Dit wordt gerealiseerd door registratie, visitatie en contracten met individuele chiropractoren. Tevens is er een Tuchtcollege en een College van Medisch Toezicht.

Wilt u hier meer over weten?

Afspraak maken