De behandeling

In tegenstelling tot wat in de wandelgangen vaak wordt beweerd is chiropractie geen harde behandeltechniek. De meeste patiënten ervaren de behandeling zelfs als geheel pijnloos! Behandeltechnieken van de chiropractor variëren van spierrektechnieken, een "manipulatie" tot het geven van subtiele impulsen met behulp van apparatuur of een speciale behandelbank. Doordat chiropractoren veel verschillende technieken in huis hebben, behandelen ze patiënten in alle leeftijdscategoriën: van (huil)baby's tot ouderen.

Verschil met andere therapieën:
Chiropractie is niet hetzelfde als manuele therapie, fysiotherapie, osteopathie of Sickenz therapie. De opleiding is breed opgezet, 5 jaar fulltime op universitair niveau. Chiropractoren hebben gedetailleerde kennis van spieren, gewrichten en het zenuwstelsel. Naast een breed assortiment aan behandeltechnieken kunnen chiropractoren rontgenfoto’s en scans lezen. Zij gebruiken die voor het opstellen van een behandelplan.

Nazorg:
Voor een optimaal herstel zijn er, naast de chiropractische behandeling, soms verdere oefeningen of aanpassingen nodig. In verband met de fysiotherapeutische achtergrond van onze chiropractoren is er ruimschoots ervaring in het opstellen van oefenschema's. Zodra patienten sterk genoeg zijn krijgt men het advies extern verder te gaan trainen /sporten of te starten met medische trainings therapie.

 

 

 NCA SCN

Afspraak maken