Chiropractie tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap treden veel veranderingen op in het lichaam, zo ook het bekken. Rondom de baarmoeder bevinden zich spieren, bandjes en gewrichten waarin de kleine zich ontwikkelt. 

U kunt in alle fases van de zwangerschap behandeld worden, ook in de laatste weken voor de bevalling. De behandeling wordt aangepast aan uw behoeftes en is veilig voor u en uw ongeboren kind.

Om de groei van het kindje te kunnen realiseren verandert er veel in het lichaam. De lage rug wordt holler en de boven rug iets boller, met houdingsveranderingen tot gevolg. Daarnaast zorgen de zwangerschapshormonen in het lichaam ervoor dat de gewrichten en bandjes soepeler worden, dit zorgt vaak voor extra fysieke stress op de gewrichten. Dit kan zorgen voor klachten aan het bewegingsapparaat.
Klachten die wij veel bij zwangere vrouwen zien en die baat kunnen hebben bij chiropractie zijn:

·      Klachten aan bekken en stuit
·      Bekkeninstabiliteit
·      Pijnklachten rond het schaambeen
·      Uitstralingspijn naar de benen
·      Pijn tussen de schouderbladen
·      Klachten aan de voorzijde van de ribben
 
Behandeling
Bij Chiropractie Vught maken we gebruik van aangepaste en veilige  behandeltechnieken bij zwangere vrouwen, waardoor u de gehele zwangerschap bij ons terecht kunt. Aan de hand van een uitgebreid onderzoek bepalen we wat het probleem is. Een bekkeninstabiliteit vraagt vaak om een andere aanpak dan bijvoorbeeld uitstralingsklachten naar de benen. Met behulp van veilige technieken en een persoonlijk behandelplan zorgen we voor een juiste spierspanning en bewegelijkheid van het bekken.

Heeft u vragen? Bel ons op: 073-6840194

Afspraak maken