Nieuwe Patiënten

Voordat u kennismaakt met de chiropractor zal de balie-assistente u een vragenlijst laten invullen. U kunt die u ook zelf thuis al downloaden en invullen (download: vragenlijst). Aan de hand van de vragenlijst bespreekt u uw klachten en medische voorgeschiedenis. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de chiropractor gebruik maakt van neurologische, orthopedische en chiropractische onderzoeksmethoden. De chiropractor onderzoekt de wervelkolom en andere gewrichten en het mogelijke effect van afwijkingen op het zenuwstelsel. Behandeling vindt pas plaats als duidelijk is wat het probleem is en of het op het terrein van chiropractie ligt. Het eerste consult duurt 30-45 minuten.

Aanvullend onderzoek
Mogelijk is aanvullend onderzoek nodig, zoals röntgenfoto's of scans, om bijvoorbeeld de conditie van de (bot)structuren beter te analyseren en eventuele niet te behandelen oorzaken of risico's uit te sluiten. Indien nodig past de chiropractor de behandeling aan aan de hand van het aanvullend beeldmateriaal.

Chiropractoren onderscheiden zich door een goede scholing in radiologie en diagnostiek. Zij zijn getraind in het maken en beoordelen van röntgenfoto's en scans. Het beeldmateriaal is belangrijk voor het verantwoord bepalen van de behandelmogelijkheden en helpt het behandelplan zorgvuldig op u af te stemmen.

Tweede bezoek
Tijdens het tweede consult zal de chiropractor de bevindingen uit het eerste bezoek en zijn advies uitvoerig met u bespreken. Als uw klacht in aanmerking komt voor chiropractie begint de behandeling. De behandeltechniek is afhankelijk van de bevindingen uit het eerste bezoek en eventueel aanvullend onderzoek. Als er aanwijzingen zijn voor een onderliggende ziekte (pathologie) zal met uw instemming contact worden gezocht met huisarts of specialist. Het tweede bezoek duurt 30 minuten

Afspraak maken