Prestatieniveau en preventie

Chiropractie Vught

Het verbeteren van prestatieniveau en blessurepreventie sluit aan bij de basis van chiropractie. Het gaat uit van het principe dat een goed werkend zenuwstelsel nodig is voor een goede gezondheid en goede lichamelijk prestaties op elk niveau. Dat geldt voor topsporters, amateurs en recreanten. Het geldt voor technische sporten, duursporten en contactsporten.

Maximale functie
Bewegingsstoornissen in de wervelkolom of andere gewrichten prikkelen vaak de langslopende zenuw. Die zenuw kan daardoor zijn functie, het aansturen van een deel van het lichaam, niet meer goed uitoefenen. Een bewegingsstoornis kan voorkomen zonder dat er sprake is van een blessure of klachten en zonder een duidelijke aanleiding. Chiropractie spoort bewegingsstoornissen op, verhelpt ze en draagt zo bij aan het verbeteren van de balans van het lichaam (kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie) en de lichamelijke prestaties.

Wat kan chiropractie doen?
Er zijn volgens ons twee redenen waarom een sportbeoefenaar zonder duidelijke klachten toch baat kan hebben bij chiropractie. Eén: bewegingsstoornissen worden opgespoord en verholpen waardoor het lichaam beter kan functioneren. Dat zal het prestatieniveau bevorderen. Twee: het vroegtijdig opsporen van, nog onopgemerkte, bewegingsstoornissen kan blessures en klachten in een later stadium voorkomen.

Bekende sporters en chiropractie

Bij sporters in Nederland raakt chiropractie ook steeds meer bekend. In het verleden werden de schaatsster Renate Groenewold en schaatser Jochum Uytdehaage regelmatig gezien door een chiropractor. Wielrenners Laurens ten Dam, Wout Poels en Tom Dumoulin hebben hun eigen chiropractor verbonden aan hun ploeg. Chiropractor Brussee is verbonden aan het METEC Continental Cycling Team en het Alecto Cycling team. Er zijn in onze praktijk  al veel (top-)sporters in zijn praktijk behandeld.

Afspraak maken