Blessures ontstaan door valpartijen, overbelasting of bijvoorbeeld een misstap. De exacte aanleiding is niet altijd te achterhalen. De blessure belemmert het beoefenen van de sport en kan zelfs het dagelijkse functioneren beïnvloeden.

Waarom chiropractie?
Veel blessures zijn terug te voeren op een, vaak onopgemerkte, bewegingsstoornis in de wervelkolom of een ander gewricht. Het verstoort de zenuwvoorziening en coördinatie van spiergroepen, zodat de aansturing niet optimaal is en reflexen verminderen. De kans op blessures in het gebied rond de spiergroep neemt zo toe. Ook kan het zijn dat de blessure zelf bestaat uit klachten in de nek, rug of andere gewrichten door bijvoorbeeld een val. In beide gevallen chiropractie kan de oorzaak wegnemen.

Wat doet de chiropractor?
De chiropractor neemt de klacht en omstandigheden nauwkeurig met u door en onderzoekt de plek van de blessure, maar ook andere gebieden die daarmee in verband staan. Het kan nodig zijn röntgenfoto's en scans op te vragen of nieuw te laten maken. De chiropractor is getraind in het herkennen van pathologieën (ziekte) en breuken op beeldmateriaal.

Uit het lichamelijk onderzoek en beeldmateriaal bepaalt de chiropractor of de klacht chiropractisch is te behandelen en waar de behandeling moet aangrijpen. Dat kan lokaal zijn, op de plek van de klacht, of bijvoorbeeld in de wervelkolom of enkel als de klachten daaruit blijken voort te vloeien. Indien nodig verwijst de chiropractor u door naar een ander specialisme, soms is dat een tandarts of kaakchirurg.

Veel geziene blessures in onze praktijk:

  • Achillespees blessures
  • Enkelverstuiking
  • Heup-, knie-en enkelproblemen
  • Tenniselleboog
  • Schouder- en polsklachten
  • Rugpijn
  • Stijve nek

Nazorg
Na het behandelen van de oorzaak van de klacht is het belangrijk het lichaam weer in de juiste balans te krijgen om terugval te voorkomen. Dat gebeurt door oefening en gerichte training van spiergroepen in een bepaalde richting. Brussee heeft daarvoor speciale oefenschema's ontwikkeld en werkt samen met sportfysiotherapeuten.

Afspraak maken