Uitstralende pijn of tintelingen

Chiropractie Vught

Bewegingsstoornissen in bepaalde delen van de wervelkolom kunnen uitstralende pijn en tintelingen in de ledematen geven. Dat komt doordat de zenuw die langs het aangedane gebied loopt wordt geprikkeld of zelfs bekneld. In een laat stadium kan zelfs krachtsverlies en verlies van reflexen optreden, een beeld dat bekend is bij hernia's. Stoornissen hoog in de wervelkolom geven vooral problemen in de armen en schouder, terwijl stoornissen in de lage rug uitstralen in het been.

Andere gewrichten

Tintelingen in de handen of voeten komen niet altijd vanuit de rug. Soms is er lokaal, bijvoorbeeld in de pols of enkel, iets aan de hand. De vele gewrichtjes in de handen en voeten kunnen door een val, verkeerde beweging of overbelasting 'scheef' komen te zitten waardoor de zenuwen die erlangs lopen geprikkeld raken. Dat geeft een doof, branderig of tintelend gevoel.

Wat kan uw chiropractor doen?

De chiropractor zal uw wervelkolom en andere gewrichten nauwkeurig onderzoeken en beoordelen of uw klachten daar vandaan komen. Eventueel zullen de chiropractoren van Chiropractie Vught rontgenfoto's of scans opvragen of nieuw aanvragen. Afhankelijk van de aard, locatie en stadium van het probleem zal de chiropractor behandelen. Uw chiropractor is gespecialiseerd in het onderzoeken van dit soort aandoeningen en het inschatten van de behandelmogelijkheden. Zonodig zal u worden doorgestuurd.

Afspraak maken