Ook dit jaar, geen eigen risico!

Bijna alle ziektekostenverzekeraars vergoeden behandeling door erkende chiropractoren gedeeltelijk of volledig (www.chiropractievergoeding.nl). Dit komt door de goede kosten-baten analyses en de vraag van consumenten naar chiropractie. De behandelend chiropractor dient echter wel lid te zijn van een erkende vereniging, zoals de NCA. Bezoek voor meer informatie over erkende chiropractoren de website van de NCA.

Verwijzing nodig?

Om voor vergoeding in aanmerking te komen is géén verwijzing van een regulier arts nodig. Uw chiropractor vraagt dan ook niet om een verwijzing, maar zal indien nodig met uw toestemming ruggespraak houden met uw behandelend arts.

In het nieuws:

De zorgverzekeraars hebben voor komend jaar helaas de vergoedingen voor chiropractie verminderd. Deze trend zag men de laatste jaren al bij andere beroepsgroepen en medische ingrepen. De kosten - baten verhouding voor chiropractie behandeling is gelukkig nog steeds erg gunstig. Wat veel patiënten niet weten is dat de vergoeding voor chiropractie buiten het wettelijk eigen risico valt!! Dit betekent dat als u naar de chiropractor gaat, u niet eerst uw wettelijk eigen risico op hoeft te maken. De vergoeding gaat direct bij de eerste behandeling in.

Meer informatie?

Neem eens een kijkje op de volgende sites: www.zorgwijzer.nl , de website van onze beroepsvereniging: https://www.nca.nl/vergoedingen   of neem een kijkje op de website van de consumentenbond: www.consumentenbond.nl/zorgverzekering

Afspraak maken