Mevr. L. van Vught (chronische lage rugpijn): Al meer dan 10 jaar was ik rugpatient. Tal van behandelingen zoals fysiotherapie, mensendieck en pijnstillers hielpen mij niet.

In 2015 kreeg ik een rugbrace aangemeten bij de afdeling orthopedie en kon ik niet meer lopen zonder stok of rollator. Uiteindelijk werd nog een MRI gemaakt en werden 4 stenoses gevonden, een hernia (HNP) en enkele versleten tussenwervelschijven. Op de pijnpoli werden meerdere pijnblokkades geplaatst, maar ook deze werkten niet of slechts enkele dagen. Nadat men mij morfine wilde gaan voorschrijven ben ik daar gestopt en besloot ik een keer naar een chiropractor te gaan. Na een uitgebreid lichamelijk onderzoek werd me heel duidelijk gemaakt wat de mogelijkheden bij mij zouden zijn. Mij werd eerlijk verteld wat ik kon verwachten, een volledig herstel zou niet meer mogelijk zijn, maar wel een sterke pijnreductie. Stap voor stap werd met rustige behandeltechnieken gewerkt aan herstel. Daarnaast kreeg ik gerichte oefeningen en leerde ik mijn grenzen kennen.

Na 8 behandelingen gebruik ik geen stok of rollator meer. Ik loop nu per dag rondjes van 3-4 km en doe weer mee aan tal van activiteiten. Ik heb weer voor het eerst in tijden een vakantie geboekt en ben gewoon weer een blij mens!! Voorlopig wil ik voor een nabehandeling terug komen. Chiropractie een echte aanrader!

Afspraak maken